Kako koristiti kvasac u sobnom cvećarstvu i zašto je on potreban biljkama?

Kako koristiti kvasac u sobnom cvećarstvu i zašto je on potreban biljkama?

Nemaju svi ljubitelji zelenila priliku da kupe vikendicu sa prelepom velikom baštom. Zbog toga se morate prilagoditi i napuniti stan vašim omiljenim biljkama. Kao najbolje gnojivo preporučujemo upotrebu kvasca za cveće.

O tome kako ih tačno možete koristiti možete pročitati u nastavku. Rado ćemo vam reći sve prednosti ove vrste gnojiva kao i važne korake u tretiranju biljaka na ovaj način.

Kvasac za cveće

Većina ljudi koristi kvasac za peciva svakodnevno i uopšte ne zna za njegove koristi za uzgajanje biljaka u saksiji. Takvo hranjenje je posebno dobro jer se može naći u gotovo svakom stanu.

Zašto je kvasac najbolje đubrivo ...

  1. To je najbolji izvor aminokiselina i važnih elemenata.
  2. Podstiče rast biljaka i intenzivno cvetanje.
  3. Aktivira sve potencijalne resurse samog cveta.
  4. Lako je dostupno.
  5. Posvešuje razvoj korenskog sistema.

Mnogi ljudi kupuju sobne biljke jer im nije potrebno toliko nege koliko zahtevaju njihovi rođaci u bašti. Međutim, to nije sasvim tačno. Uz plodno tlo, vrtnom cveću ne treba skoro nikakvo đubrivo, ali vaše omiljene žute ruže u saksiji nemaju baš ove prednosti.

Naravno, kupljeno zemljište je već dobro oplođeno svim potrebnim supstancama. S vremenom, međutim, njihova zasićenost se smanjuje. Zato je važno imati na umu da đubrite sve svoje biljke u zatvorenom prostoru 3 meseca nakon presađivanja.

Koristite gnojivo sa kvascem pažljivo, strogo poštujući odgovarajuću učestalost. Koliko često i kada treba đubriti biljke kvascem? Ovo treba raditi tri puta godišnje. Najbolje vreme za ovaj postupak je period cvetanja i aktivnog rasta.

Proleće

    U proleće, kada vaše biljke počnu intenzivno cvetati, treba ih prvi put đubriti.

Leto

    Tokom ovog perioda, biljci su potrebni resursi za formiranje novih izdanaka i plodova. Kvasac će vam pomoći u tome.

Jesen

    Pre dužeg zimskog perioda odmora, cveću treba dati maksimalnu količinu korisnih materija za rezervu.

Kako pripremiti rastvor sa kvascem za đubrenje

Pomešajte litar vode sa 10 grama kvasca i 1 kašikom šećera. Ova mešavina treba da odstoji 3 sata. Ako imate puno biljaka, možete pomešati 700ml vode bez hlora sa 30g kvasca i 2 kašike šećera u velikoj tegli. Za ovaj rastvor je potrebno vreme fermentacije i toplo mesto. Gotovu mešavinu treba pomešati sa vodom neposredno pre upotrebe u sledećem odnosu: 1 kašika rastvora na 10 litara vode.

Ne zaboravite da se rastvor kvasca mora uneti u zemlju sobne temperature. Ne koristite proizvod nakon isteka roka. Za najbolje rezultate, ljuske jajeta i pepeo mogu se dodati u zemlju, zajedno sa kvascem.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE