O tome kako ih tačno možete koristiti možete pročitati u nastavku. Rado ćemo vam reći sve prednosti ove vrste gnojiva kao i važne korake u tretiranju biljaka na ovaj način.
Kvasac za cveće
Većina ljudi koristi kvasac za peciva svakodnevno i uopšte ne zna za njegove koristi za uzgajanje biljaka u saksiji. Takvo hranjenje je posebno dobro jer se može naći u gotovo svakom stanu.
Zašto je kvasac najbolje đubrivo ...
- To je najbolji izvor aminokiselina i važnih elemenata.
- Podstiče rast biljaka i intenzivno cvetanje.
- Aktivira sve potencijalne resurse samog cveta.
- Lako je dostupno.
- Posvešuje razvoj korenskog sistema.
Mnogi ljudi kupuju sobne biljke jer im nije potrebno toliko nege koliko zahtevaju njihovi rođaci u bašti. Međutim, to nije sasvim tačno. Uz plodno tlo, vrtnom cveću ne treba skoro nikakvo đubrivo, ali vaše omiljene žute ruže u saksiji nemaju baš ove prednosti.
Naravno, kupljeno zemljište je već dobro oplođeno svim potrebnim supstancama. S vremenom, međutim, njihova zasićenost se smanjuje. Zato je važno imati na umu da đubrite sve svoje biljke u zatvorenom prostoru 3 meseca nakon presađivanja.
Koristite gnojivo sa kvascem pažljivo, strogo poštujući odgovarajuću učestalost. Koliko često i kada treba đubriti biljke kvascem? Ovo treba raditi tri puta godišnje. Najbolje vreme za ovaj postupak je period cvetanja i aktivnog rasta.
Proleće
U proleće, kada vaše biljke počnu intenzivno cvetati, treba ih prvi put đubriti.
Leto
Tokom ovog perioda, biljci su potrebni resursi za formiranje novih izdanaka i plodova. Kvasac će vam pomoći u tome.
Jesen
Pre dužeg zimskog perioda odmora, cveću treba dati maksimalnu količinu korisnih materija za rezervu.
Kako pripremiti rastvor sa kvascem za đubrenje
Pomešajte litar vode sa 10 grama kvasca i 1 kašikom šećera. Ova mešavina treba da odstoji 3 sata. Ako imate puno biljaka, možete pomešati 700ml vode bez hlora sa 30g kvasca i 2 kašike šećera u velikoj tegli. Za ovaj rastvor je potrebno vreme fermentacije i toplo mesto. Gotovu mešavinu treba pomešati sa vodom neposredno pre upotrebe u sledećem odnosu: 1 kašika rastvora na 10 litara vode.
Ne zaboravite da se rastvor kvasca mora uneti u zemlju sobne temperature. Ne koristite proizvod nakon isteka roka. Za najbolje rezultate, ljuske jajeta i pepeo mogu se dodati u zemlju, zajedno sa kvascem.